Tovább nőttek pénteken a referenciahozamok az állampapírok másodlagos piacán. A rövid oldalon 2-10, míg éven túl 32-44 bázispontos emelkedés következett be azzal párhuzamosan, hogy délelőtt 283 forint felett is megfordult az euró egysége. Az éven belüli lejáratok immár 5,3 százalék körül vannak, míg a hosszú oldalon egyetlen futamidő sincs már 7 százalék alatt, sőt, a két legtávolabbi már 7,7 százaléknál jár.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!