Elképesztő a forintpiac

A forint árfolyamát lassan betonba lehet önteni, az euróval szemben a 271,20-as szinten ragadt be.
NAPI, 2009. szeptember 23. szerda, 10:13
Fotó:

Az elképesztő eseménytelenség az egész régióra igaz, a cseh korona a forinttal karöltve toporog, míg a lengyel zloty a dollárgyengüléssel dacolva gyengülget - mondta a Napinak Kolba Miklós, az ING devizapiaci üzletágának vezetője.

A dollár mindeközben 1,4843-ig gyengült az euróval szemben, a következő ellenállás 1,4950-nél lesz, de egyes elemzők már az 1,51-es szintet célozták meg középtávon.

A szakember azt azért pozítivumként értékeli, hogy a visszafogottabb költségvetési vita kapcsán talán már kikerült a képből a 290-es euró-forint kurzus veszélye, inkább csak a 280-as szintig gyengülhet vissza a forint az év végéig. Változást a jelenlegi szintekhez képest a jövő heti MNB kamatdöntő ülés hozhat.

A dolgok ilyetén alakulása mellett egy dollárért 183,30, míg egy svájci frankért 179,20 forintot kértek a bankközi devizapiacon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK