A Dow Jones Stoxx 600 indexe 300 pontig is elszaladhat 2010 végéig a szerdai 246,77 pontos záróértékről a Goldman elemzői szerint. Az alacsony kamatlábak ugyanis kimondottan kedvező környezetet teremtenek a tőkezsdék számára - írja a Bloomberg.

Ezen felül az egyszeri tételek kiszűrésével a vállalati profitok jövőre 38, míg 2011-ben 28 százalékkal növekedhetnek további indokul szolgálva a részvényárfolyamok emelkedéséhez.

Az elemzők megfogalmazása szerint 2010-et a remény által hajtott piaci fázis növekedés által hajtottságára való átállása fémjelezheti, ahol az eredménymutatók javulása veszi át a fő mozgatórugó szerepét.

A pozitív évkezdetet és alacsonyabb volatilitást látva a konzervatívabb és hosszútávú befektetési politikát folytató nyugdíjalapok is rávethetik magukat a részvénypiacokra - vélik a Goldman stratégái.

Ám nem csak az amerikai pénzintézet bizakodó a vén kontinens tőzsdéinek teljesítménye kapcsán. A Deutsche Bank hétfőn emelte Stoxx 600-ra vonatkozó 2010 végi célértékét 225-ről 250-re, míg az ING ugyanezzel a céldátummal 260-ról 310-re javított.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!