Elképesztő hegymenet Amerikában - a II. világháború kezdete óta nem volt ilyen

Tempós, két százalék körüli emelkedéssel zártak pénteken a vezető tengerentúli részvényindexek, a Dow így zsinórban negyedik hetét abszolválta erősödéssel.
NAPI, 2010. szeptember 24. péntek, 22:02
Fotó:

A DJIA 1,9 százalékkal 10 860 pontra emelkedett, a Nasdaq Composite 2,3 százalékkal 2381 pontra nőtt, az S&P-500 pedig 2,1 százalékkal 1149 pontra ugrott.

A Dow így zsinórban negyedik hetét zárta emelkedésel: ez a hét több mint 2, a hónap pedig bő 8 százalékot hozott, ami 1939 óta a legnagyobb szeptemberi emelkedésnek számít - emlékeztet a MarketWatch. Az index május óta a legmagasabb szintjén áll.

Bár a lakáspiaci adat nem lett túl fényes, a tartós javak iránti kereslet élénkült az Egyesült Államokban - mindez meghozta a befektetők vételi kedvét pénteken.

A Nike részvényei iránti keresletet az turbózta fel, hogy a sportruha-gyártó üzleti évének első negyedét meglepetésre 9 százalékos profitnövekedéssle zárta.

A KB Home lakásépítő cég részvényei szintén erősödtek, a befektetők a csökkenő veszteséget és az eladott otthonok átlagárának emelkedését jutalmazták a vásárlásokkal.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.09.25 12:55

10 nap múlva indul az USA ban a jelentési szezon (Alcoa) a Nike jó eredményei, és a tartós cikkek megrendelésállományának ( autók,vonatok, repülők szóval a közlekedési cuccok nélkül) növekedése arra enged következtetni, hogy relative jó eredmények fognak kijönni és ezért emelkedés lesz amit még az (USA) választási eufória ( ilyenkor minden hirtelen szép és jó és az alagút vége is hirtelen látszani kezd), ezért a nagyobb halak szépen veszegetik be a részvényeket és az indexeket.

Persze attól még maguk a fundamentumok elég gyalázatosak , de a tőzsde 90% pszichológia,9% szerencse és 1% egyéb ( érdekes, hogy az elemzők, mindig ezzel a 1%.-al foglakoznak az idejük 100%.-ban.Persze hosszú távon nekik lesz igazuk - semmilyen fundamentálisan alátámasztott érv nem igazolja a nagy növekedéseket sem az EU.-ban sem az USA.-ban nálunk meg pláne nem ...).

Rövidebben: Kövesd a trendet és ne gondolkozz,
a gondolkozás ( nevezzük spekulálgatásnak - majd Én kitalálom mi lesz két hónap múlva) az ami lenullázza a befektetési számládat....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html