A DJIA 1,9 százalékkal 10 860 pontra emelkedett, a Nasdaq Composite 2,3 százalékkal 2381 pontra nőtt, az S&P-500 pedig 2,1 százalékkal 1149 pontra ugrott.

A Dow így zsinórban negyedik hetét zárta emelkedésel: ez a hét több mint 2, a hónap pedig bő 8 százalékot hozott, ami 1939 óta a legnagyobb szeptemberi emelkedésnek számít - emlékeztet a MarketWatch. Az index május óta a legmagasabb szintjén áll.

Bár a lakáspiaci adat nem lett túl fényes, a tartós javak iránti kereslet élénkült az Egyesült Államokban - mindez meghozta a befektetők vételi kedvét pénteken.

A Nike részvényei iránti keresletet az turbózta fel, hogy a sportruha-gyártó üzleti évének első negyedét meglepetésre 9 százalékos profitnövekedéssle zárta.

A KB Home lakásépítő cég részvényei szintén erősödtek, a befektetők a csökkenő veszteséget és az eladott otthonok átlagárának emelkedését jutalmazták a vásárlásokkal.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!