A világ legnagyobb mobiltelefon gyártója a tavalyi évhez képest 85 százalékos profitnövekedésről adott számot a harmadik negyedben, részvényenként 40 centes, összesen 1,56 milliárd eurós nyereséget regisztrálva az előző év részvényenként 21 centes, összesen 845 millió eurós profitját követően. A piacon a legszélesebb palettát felvonultató vállalat eladásai 28 százalékkal, 12,9 milliárdra megugrottak a 2006-os adatokhoz viszonyítva. A Nokia mindkét végén megfogta a piacot, egyrészt az 550 eurós multimédiás készüléke, az N95, másrészt a kevesebb mint 30 eurós mobiltelefon is segítette a vállalatot abban, hogy legnagyobb riválisától, a Motorolától piacot hódítson el, 39 százalékkal növelve piaci részesedését. A Nokia részvényei több mint 4 százalékot emelkedtek a helsinki tőzsdén, míg Londonban 5,3 százalékkal jegyezték magasabban délután 2-kor. Az elmúlt év során, a bejelentést megelőzően a mobilcég papírjai 65 százalékot nyertek, 1999 óta a legjobb teljesítményt nyújtva a börzéken és összesen 101 milliárd euróra növelve a társaság piaci értékét.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!