Elköltözik a BÉT

Új helyre költözött a Budapesti Értéktőzsde (BÉT), hétfőtől a Szabadság téri Bank Centerben folytatja tevékenységét - közölte a BÉT hétfőn.
MTI, 2015. február 23. hétfő, 13:05
Fotó: Napi.hu

A tőzsde elérhetőségei maradtak a régiek, így a posta- és email-címek, illetve a telefonszámok is változatlanok. A tőzsde az Andrássy úti székházából költözött a mostani új helyére.

A tavaly 150 éves fennállását ünneplő budapesti tőzsde 1864. január 18-án kezdte meg működését a Pesti Lloyd Társulat Duna-parti székházában. A Szabadság térre, az Alpár Ignác tervei alapján épült szecessziós Tőzsdepalotába 1905-ben költözött át, és itt működött egészen 1948-ig, amikor is az akkori kormány feloszlatta a tőzsdét.

A rendszerváltást követően 1990 júniusában nyílt meg ismét a tőzsde. Az első kereskedési terem a Váci utcai Trade Centerben volt, 1992-től pedig a Vörösmarty tér közvetlen szomszédságában lévő, Deák Ferenc utcai patinás épületben zajlott a kereskedés. Utóbbi épületet egy ingatlanfejlesztő cég vásárolta meg és alakította át. A BÉT 2007 márciusában költözött az Andrássy útra, az egykori Herczog-palotába.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK