Ellenállónak bizonyult a szója

A szója árfolyama - a búzával és kukoricával ellentétben - jól tartotta magát idén.
NAPI, 2009. augusztus 11. kedd, 17:42
Fotó:

Míg az utóbbi kettő már a márciusi mélypontok alá esett, addig a novemberi határidős szója a tavaszi, vékánként 784 centes szinthez képest - a jó terméshozam dacára - már 1038 centnél járt hétfőn.

A jó teljesítményben Siklér Gyula, a Solar Capital üzletkötője szerint az is szerepet játszhatott, hogy az Egyesült Államokban jelentősen csökkent a vetésterület mérete.

Hont András, a Hamilton üzletkötője viszont arra hívja fel a figyelmet, hogy a távolabbi határidők már 8-10 százalékkal lejjebb vannak, így a piac árazása szerint már érik a korrekció.

Az mindenesetre igen valószínűnek tűnik, hogy a tavalyi csúcsokért részben felelős bioüzemanyag-hisztéria lecsengeni látszik, így meghatározó emelkedés nem látszik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK