Ellenségesbe ment át a guru cége

A Berkshire Hathaway 3,25 milliárd dolláros (történetének első) ellenséges felvásárlási ajánlatát tette a Transatlantic Holdings biztosítótársaságra.
NAPI, 2011. augusztus 8. hétfő, 15:49
Fotó:

Warren Buffet befektető guru cégének biztosítási üzletágért felelős első embere, Ajit Jain a hétfői piaczárásig adott haladékot a Transatlanticnak a válaszadásra - írta a Bloomberg. A lépés szakít Buffett eddig bevett szokásával, hogy nem tesz versenyajánlatot társaságokra, sokkal inkább a céltársaság menedzsmentjével megállapodásban tesszi meg ajánlatát. A Transatlantic még jóniusban állapodott meg az Allied World Assurance Companyval tervezett egyesülésről, júliusban elutasítva a Validus Holdings ellenajánlatát. A Berkshire részvényenként 52 dollár készpénzt ajánlott a 62,5 millió darabos közkézhányadra. Az Allied World Assurance ezzel szemben 0,88 saját részvényt adna minden egyes Transatlantic papírért, ez a múlt pénteki záróárral számolva 2,8 milliárdos ügyletértéket feltételez.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK