Ellentétes mozgások az állampapírpiacon

Az egy évnél nem hosszabb lejáratok esetében nőtt, éven túl mérséklődtek a referenciahozamok az állampapírok másodlagos piacán hétfőn.
NAPI Online, 2008. november 17. hétfő, 17:21
Fotó:

Az éven belüli futamidők esetében 18, 14, illetve 29 bázispontos hozamemelkedés volt tapasztalható, így a százalékos hozamok megközelítik, illetve az egyéves lejáratnál éppen 12 százalékot tesznek ki. A hosszú oldalon 9-39 bázisponttal csökkentek a hozamok, amiben ismét az ötéves benchmark járt élen. A három- és ötéves benchmark még közelebb van a 13 százalékhoz, de a tíz- és tizenöt éves hozam már 9,5, illetve 9 százalék alatt tartózkodik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK