Éllovas maradhat a forint (ING)

A forint felülteljesítése várhatóan folytatódik, elsősorban a kedvezőbb folyó fizetési mérleg adat miatt, illetve a régiós országok minden bizonnyal változatlan kamatpolitikája hatására - vélte hétfőn az ING.
MTI-Eco, 2011. július 4. hétfő, 14:52
Fotó:

A forint jól teljesített az idei első hat hónapban, mintegy 4,8 százalékkal erősödött az euróhoz képest. A cseh korona drágulása szerényebb, 2,8 százalék volt, míg a lengyel zloty 0,3 százalékkal gyengült az euróövezeti devizával szemben.

Az első negyedévben a magyar fizetési mérlegtöbblet a hazai össztermék (GDP) 2,3 százaléka volt. Ugyanakkor Lengyelországban 4,7 százalékos, Csehországban 3,4 százalékos deficit keletkezett az idei első három hónapban.

Az ING azzal számol, hogy egy hónapon belül az euró 263 forintot, három hónapon belül 269 forintot, 12 hónapon belül 265 forintot ér majd.

Az euró 263,84 forinton állt a devizapiacon 14 órakor.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2011.07.04 15:22

Lehet neki marhára örülni, hogy milyen erős a forint csak éppen a lengyel kollégák immáron 5,1%.-al olcsóbbak év elejéhez képest az európai exportpiacokon mint pl. Mi , vagyis boritékolható ha ugyanazt a terméket gyárja két gyártó az egyik meg 5,1%.-al olcsóbb árat tud adni a vevőnek akkor vajon ki kapja a megrendelést !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html