Elmarad az orosz gabonatermés a várttól

A tavalyi rekordmennyiség után az idén kisebb lesz az orosz gabonatermés, de némileg nagyobb a korábban vártnál - írja az MTI.
Szabó Dániel, 2018. október 10. szerda, 09:11
Fotó: Shutterstock

Dmitrij Patrusev orosz mezőgazdasági miniszter szerdán azt mondta, hogy idén 106 millió tonna gabonát takarítanak be. Ez minimálisan meghaladja a minisztérium által korábban várt 105 millió tonnát.

Tavaly rekordszintű, 135,4 millió tonna gabonát takarítottak be Oroszországban, egy évvel korábban szintén rekordmennyiségű, 120,67 millió tonna volt a termés. 2015-ben 104,8 millió tonna volt a betakarított gabonamennyiség.

A tavalyinál kisebb idei termést részben az okozza, hogy miközben az ország egyes területeit régóta nem látott szárazság sújtotta, addig másutt az átlagot jóval meghaladó csapadék okozott terméskiesést.

Az aszály idén itthon is komoly problémákat okoz.

A fotó forrása: Shutterstock.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK