Nagy csatára készültek a Pick kisrészvényesei, meg akarták ugyanis akadályozni a 92 százalékos tulajdonos Arago Rt. tervét, amely a társaság zártá alakítását célozta. Az összecsapás azonban elmaradt, két okból is. A közgyűlés előtt Gránicz János, az Arago Rt. vezérigazgatója bejelentette, hogy a fő tulajdonos - méltányolva az elektronikus sajtóban is hangot kapott kisrészvényesi aggodalmakat - úgy döntött, hogy maga sem támogatja a társaság zártkörűvé alakítását. Ez után kiderült, hogy a közgyűlés egyébként sem tudna szavazni a zárttá alakítás kérdésében, mert az 1 százaléknál kisebb tulajdoni hányaddal rendelkező részvényesek mindössze 26 százaléka jött el a közgyűlésre, így nem volt meg az érvényes döntéshez szükséges, 50 százalékot meghaladó arány. Gránicz János kisrészvényesi kérdésre kijelentette, hogy az Arago hosszú távon sem tervezi a Pick zártkörűvé alakítását. Forgó Ferenc, az Európa Ingatlan Alap egyik alapítója, - aki korábban az internetes médiában kezdeményezte a kisrészvényesek összefogását a zárttá alakítás ellen - a közgyűlés után a NAPI Online-nak elmondta: csatát nyertek, de háborút nem, ugyanis a megmaradt kisrészvényesek hosszú távú célját - az általa reális árfolyamnak tekintett, 10 ezer forint feletti kivásárlást - valószínűleg csak hosszú "türelemjátékkal" érhetik el. A közgyűlés a másik napirendi pontban sikerrel hozott döntést, az aranyrészvényes ÁPV Rt. indítványára Balázs András közgazdászt, az OTP Bank Rt. korábbi treasury vezetőjét, illetve az IBB Értékpapír Rt. igazgatóját, jelenleg Bancor kft. ügyvezetőjét választotta a Pick Rt. felügyelő bizottságának tagjává.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!