Elmaradt a sokkhatás a főbb európai piacokon

Mérsékelt pluszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken - adta hírül az MTI.
Domokos Erika, 2019. július 26. péntek, 18:58
Fotó: Shutterstock

A nem hivatalos adatok szerint a londoni FTSE100 index 0,80 százalékos, a frankfurti DAX-30 0,47 százalékos, a párizsi CAC-40 pedig 0,57 százalékos emelkedéssel fejezte be a napot. Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,41 százalékos emelkedéssel zárt.

A főbb európai piacokon mérsékelten optimista hangulat uralkodott pénteken, miután vezető amerikai vállalatok jó eredménybeszámolói segítettek némileg enyhíteni a befektetők csalódottságát, amiért az Európai Központi Bank (EKB) csütörtökön nem jelentett be azonnali hitelkönnyítő intézkedéseket. Kiemelkedően szerepelt a Vodafone, miután bejelentette, hogy tíz európai piacon új társaságba vonja össze adótornyait, és a vállalatot a későbbiekben a tőzsdére is bevezethetik.

A nagy dél-európai tőzsdék gyengén szerepeltek. A milánói FTSE MIB 0,3 százalékkal, a madridi IBEX 35 0,69 százalékkal süllyedt.

Az európai tőzsdezárás után a New York-i tőzsdén a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,13 százalékos, a részvények szélesebb körét felölelő S&P500 index 0,67 százalékos, a technológiai papírok Nasdaq Composite mutatója pedig 1,00 százalékos nyereségben állt - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK