Elmaradt a csúcsdöntés Budapesten

Közel két százalékos csökkenéssel a Richter-részvény volt a mai vesztes a magyar tőzsdén, amely nyárias napot zárt kedden. A nyugat-európai piacok viszont emelkedéssel zártak.
Domokos Erika, 2017. augusztus 8. kedd, 18:09
Fotó: Napi.hu

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 0,46 százalékos csökkenéssel, 36 771,27 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 8,1 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest - írta az MTI.

Nem folytatódott az elmúlt napok ralija, nem hozott új csúcsot a keddi kereskedés - mondta Kiss Nicholas, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője az M1-en. A vezető részvények közül nem változott sem a Mol, sem a Magyar Telekom árfolyama, az OTP-nek pedig nem sikerült elérnie a tízezer forintos szintet. A nap negatív meglepetése a Richter volt, közel 2 százalékot esett az árfolyama.

A friss maginflációs adat 2,6 százalékos növekedést mutatott, ami a stabil emelkedő inflációs trendet erősíti meg az idei béremelkedések hatására. A forint árfolyamát ez inkább gyengíti, mivel a jegybank elkötelezett az alapkamat tartása mellett az emelkedő infláció ellenére - véli a szakértő.

A Mol ára nem változott, 23 600 forintot ért záráskor, forgalma 2,2 milliárd forint volt.

Az OTP-részvények ára 19 forinttal, 0,19 százalékkal 9930 forintra csökkent, forgalmuk 1,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom változatlan árfolyamon, 464 forinton zárt, forgalma 219,3 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 125 forinttal, 1,91 százalékkal 6425 forintra esett, a részvények forgalma 3,3 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 2749,13 ponton zárt kedden, ez 7,88 pontos, 0,29 százalékos emelkedés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Emelkedéssel zártak a nyugat-európai piacok

A londoni FTSE100 index 0,10 százalékos, a frankfurti DAX-30 0,32 százalékos plusszal, a párizsi CAC-40 mutató 0,25 százalékos emelkedéssel fejezte be a napot - írta az MTI.

Az európai tőzsdezáráskor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 8 cent emelkedéssel, 52,45 dolláron állt.

Ugyanekkor a New York-i tőzsdén a 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 0,17 százalék, a részvények szélesebb körét felölelő S&P500 index pedig 0,21 százalék pluszban volt, a technológiai papírok Nasdaq Composite mutatója 0,37 százalék emelkedést jelzett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK