Egyszeri tételek nélkül az eredmény részvényenként 48 centre csökkent 55 centhez képest, az elemzők valamivel kevesebbre 47 centre számítottak most. A bevétel 9,4 százalékkal 10,98 milliárd euróra apadt, ezt főleg a második negyedévben erős dollár hatásának tulajdonították a cégnél. Más főleg újító, kutató-fejlesztő gyógyszergyárakhoz hasonlóan a Pfizer is felvásárlásokkal, terjeszkedéssel próbál védekezni a gazdasági válság, a mind szűkmarkúbb egészségügyi költségvetések, a nagy kutatási-fejlesztési költségek és a lejáró szabadalmak miatt fenyegető utángyártói verseny együttes következményei ellen. A Pfizer legújabb szerzeménye a szintén amerikai Wyeth gyógyszercég, a 65,64 milliárd dolláros ügyletet ez év végéig zárják. A Wyeth révén a Pfizer nagy biotechnológiai fejlesztő kapacitáshoz, ígéretes új hatóanyagokhoz jut, mielőtt 2011-ben fontos szabadalmai járnak le. Az első negyedévben a Pfizer adózott eredménye, 2,729 milliárd dollár, 2 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól, a bevétele, 10,867 milliárd dollár, 8 százalékkal volt kevesebb. Mindazonáltal a Pfizernél egész évre 1,90-2,00 dolláros adózott eredményt jósolnak. Tavaly a Pfizer adózott eredménye 8,1 milliárd dollár, részvényenként 1,20 dollár volt, gyakorlatilag azonos a 2007-essel. A bevétele szintén alig változott, 48,296 milliárd dollár volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!