A főbb mutatók közül a Dow 0,12 százalékos emelkedéssel 10 565, az S&P 500 0,17 százalékkal 1140, míg a techtúlsúlyos Nasdaq Composite 0,36 százalékkal 2341 pontra javított.

A legnagyobb forgalmat és egyben legnagyobb árelmozdulásokat a pénzügyi szektor legnagyobb állami mentőövben részesült tagjai prodkálták.

A Citigroup 7,3 százalékkal 3,82 dollárra drágult, miután a Fox Business Network értesülései szerint az amerikai pénzügyminisztérium a vártnál korábban, akár 3 hónapon belül túladhat 27 százalékos Citi részesedésén. A kormányzat korábban az év végére ígérte a pakett értékesítését.

Segíthette a Citi szárnyalását a CreditSight elemzőcég azon nyilatkozata is, miszerint a bank visszapenderült a szakadék széléről és visszatért a régi kerékvágásba és a jelenlegi árszintek mellett egyszerűen túl olcsóak részvényei.

A Citi körüli optimizmus kiterjedt a közel 80 százalékban állami tulajdonban lévő AIG papírjaira is, amelyek 12,6 százalékot ralliztak a nap folyamán, de bekapcsolták az utánégetőt a Fannie Mae és a Freddie Mac részvényeire is, amelyek 5,9, illetve 7,6 százalékkal emelkedtek.

Bár nap közben a Cisco bejelentésére várva a telekom szektor papírjai - az érintett vállalat kivételével - stabilan emelkedtek, a Cisco szerint a legközelebbi versenytárs At&T termékéhez képest több mint 12-szer gyorsabb adatátvitelt biztosító új router bejelentése nem lökött tovább az árfolyamokon.

Így a Cisco a hétfői záróértéknek megfelelő 26,13 dolláron, a Sprint Nextel 6,47, míg a Verizon mobilszolgáltató 0,93 százalékos pluszban búcsúzott a keddi kereskedéstől. A nap közben 225 dolláros mindenkori csúcsot is beállító Apple pedig 1,2 százalékos plusszal 223,02 dolláron zárt.


A Boeing részvényei is a nyertesek táborát gyarapították, miután a Northrop Grumman hadiipari társaság bejelentette, kiszáll az amerikai légierő új generációs légi utántöltő gépeire kiírt, 40 milliárd dolláros tenderből. Így viszont csak a polgári gépeket is gyártó társaság maradt versenyben, amelynek részvényei 0,8 százalékot emelkedtek a fejleményre, míg a Northrop 0,3-at esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!