Munkaszüneti nap volt szerdán az Egyesült Államokban, s a Commerzbank Napi Gazdaságnak nyilatkozó szakértői arra számítottak, hogy az emiatt kieső likviditás lehetővé teszi a forint nagyarányú erősödését, hiszen a pszichológiai támaszok ezáltal is gyengülhetnek. Jóslatuk csak részben igazolódott be, hiszen bár az euró jegyzése 270 forint alá süllyedt, ám a hazai deviza erősödése 268,80-nál megrekedt, s végül 269 fölött stabilizálódott. Ami a forintnak nem sikerült, bevált a zlotynál - a lengyel deviza szintén alacsony forgalom mellett 1,6 százalékot erősödött az euróval szemben, míg a régiós társainál stabilabb cseh korona nap végére a keddi zárószintek közelébe tért vissza - tájékoztatott Márvány Zsolt, a bank devizatradere, aki elmondta azt is, hogy a régiós hangulatot elsősorban a dollár folytatódó gyengülése befolyásolta. A dollárral 168,80-169,80 forint között, a svájci frankkal 178-178,50 forint között kereskedtek szerdán a bankközin.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!