Elmaradt a várttól a Bank of America első negyedéve

Az előzetesen becsültnél kicsivel gyengébb első negyedévet produkált a Bank of America, a pénzintézet egy részvényre jutó nyeresége 20 cent lett. A hírre több mint három százalékot estek a részvények a nyitás előtti elektronikus kereskedésben.
Beke Károly, 2013. április 17. szerda, 13:21
Fotó: Napi.hu

Az év első három hónapjában 23,7 milliárd dolláros árbevétel mellett 2,6 milliárd dolláros profitot produkált a Bank of America - jelentette be a cég a szerdai tőzsdenyitás előtt. A pénzintézet egy részvényre jutó eredménye 20 cent lett, ami kicsivel elmaradt az elemzők által várt 22 centtől. Egy évvel korábban mindössze 654 millió dollár, részvényenként 3 cent volt a BofA nyeresége, így a mostani számok a kisebb csalódás ellenére is jelentős javulást jelentenek.

A befektetők a gyorsjelentés negatív oldalát nézték elsősorban, a nyitás előtti kereskedésben 3,3 százalékkal estek vissza a bank papírjai a Wall Streeten.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK