A Dow Jones ipari átlagmutatója és a Nasdaq az irányt kereste, gyakorlatilag emelkedés és gyengülés határán táncolva. Az S&P 500 mutató viszont 0,3 százalékkal erősödött a kereskedés első háromnegyed órája után.

A nyitás után enyhe emelkedést mutatattak a New York-i Értéktőzsde főbb mutatói, a lakáspiaci adat megjelenése után azonban a negatív tartományba kerültek szerdán.

A befektetők vételi kedvét a görög megszorítócsomag elfogadása mellett a Bank of America (BoA) bejelentése is emelte. A pénzintézet rekordösszegű, 8,5 milliárd dolláros kifizetésről kötött peren kívüli megállapodást egy befektetői csoporttal. Az ennek kapcsán várható céltartalékképzés miatt veszteségbe csúszhat a pénzintézet második negyedéve, ám a részvény így is száguld. A megállapodás jótékonyan befolyásolta a banki papírok árfolyamát.

Bár a nyitás után érkezett amerikai lakáspiaci adat a szektor forgalmának májusi megugrásáról tanúskodtak, az indexek hamarosan a negatív tartományba kerültek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!