Szezonálisan ez az érték azonban nem tűnik túl jónak, hiszen egy éve októberben még majdnem pontosan 1000 milliárd, két éve, 2008 vérzivataros őszén pedig több, mint 1300 milliárd értékben forogtak a hazai részvények. Utoljára 2004 októberében volt ennél is alacsonyabb az ehavi forgalom. (Akkor viszont csak alig többet, mint a mostani felét tette ki.) Az év egésze, köszönhetően a tavaszi-nyár eleji jó hónapoknak, várhatóan legalább negatív rekordot nem hoz majd a tőzsdének, ugyanis a múlt hónap végéig már 9700 milliárdos részvényforgalom jött össze, ami nem sokkal marad el a tavalyi egész éves 10 276 milliárdtól. A tavalyi év túlszárnyalása így gyakorlatilag biztosra vehető, sőt a 2008-asé is elképzelhető. Ami a brókercégek rangsorát illeti, az első két helyet változatlanul az Erste és a Concorde bérlik, a harmadikon már volt mozgás, az Unicredit vette át a Cashline helyét, amely a negyedikre szorult, ötödik a KBC Securities. Az Erste 175 milliárdjától és a Concorde 130 milliárdjától a többiek most is alaposan lemaradtak, ám a 40-50 milliárd forint környékén található középmezőnyben nagy a verseny: az Unicredit csak két milliárdot vert rá a Cashline-ra, a hatodik Ipopema néhány százmilliót a hetedik Wood-ra. Ami a származékos piacot illeti, devizakontraktusokban a Cashline vezetett, az egyedi részvények piacán a Buda-Cash volt az első, a határidős BUX piacán pedig az Erste vitte a prímet. Az állampapírok kereskedelmének értéke 33-ról 65 milliárdra emelkedett, ám ez nagyon ingadozó, augusztusban például még 84 milliárd forintot találunk ezen a soron. Kifejezetten alacsony, alig több, mint félmilliárdnyi volt viszont az úgynevezett egyéb hitelpapírok – jelzáloglevelek, banki kötvények – volumene.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!