Elment 1492 milliárd forint két óra alatt

A ma délelőtt rendezett aukción az MNB-nél 1492 milliárd forint értékben vásároltak kéthetes kötvényeket a bankok az érvényes alapkamattal (9,5 százalék) megegyező fix hozam mellett.
Eidenpenz József, 2009. július 21. kedd, 15:00
Fotó:

Ez az idei második legnagyobb összeg, csak júniusban volt egyszer ennél magasabb az elhelyezett pénzek értéke. A kéthetes kötvények állománya ezzel mintegy 55 milliárd forinttal 2916 milliárd forintra emelkedett, ami csak pár milliárddal marad el a július 1-jei csúcstól.

A másodlagos állampapírpiacon a hétfői bizonytalankodás után ismét lefelé indultak el a hozamok. A rövidebb futamidők referenciahozamai 2-3, a hosszabbaké 5-7 bázisponttal csökkentek. Egy közelgő kamatcsökkentésnek láthatóan egyre nagyobb valószínűséget ad a piac.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK