Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kriptovaluta jegyzésének mélypontja vasárnap 3534 dollár volt, ami azt jelenti, hogy a bitcoin egy nap alatt 17 százalékkal gyengült - írta az MTI.

Hétfőn, röviddel 8 óra előtt a bitcoint 4021 dolláron jegyezték.

A világ második legnagyobb kriptodevizája, az ethereum, valamint a litecoin és a ripple jegyzése egyaránt 10 százalékot meghaladó mértékben csökkent vasárnap.

A bitcoin tavaly szeptember elején kezdett látványosan erősödni és december közepén már rekordszinten, 19 666 dolláron is állt. Erről a szintről ugyanakkor gyorsan gyengülni kezdett, január végén 10 ezer, februárban pedig már csak 6 ezer dolláron jegyezték a bitcoint.

A kriptodevizák múlt év vége óta tartó szinte folyamatos gyengülését olyan okokkal magyarázzák a szakértők, mint például Kínának az a döntése, hogy megtiltja a kriptovaluták bányászatát, vagy például az amerikai és a brit bankok tiltása, hogy hitelkártyáikkal lehessen bitcoint venni.

Eközben a szabályozó hatóságok gyakran figyelmeztetnek arra, hogy a digitális devizákkal való kereskedés rendkívül kockázatos. Szakértők egy része szerint a kriptovaluták piaca egy buborék, és a befektetőknek távol kell tartaniuk magukat tőle.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!