Távozik az Elmű és az Émász a tőzsdéről

Az E.ON Hungária Zrt. úgy döntött, vételi jogot gyakorol az Elmű Nyrt. és az Émász Nyrt. részvényeire.
Herman Bernadett, 2020. február 12. szerda, 15:29
Fotó: Reuters

A vételi jog gyakorlásának szándékát az E.ON Hungária február 12.-én bejelentette a Magyar Nemzeti Banknak (MNB). Az E.ON Hungária az Elmű és az Émász részvényire tett kötelező, nyilvános vételi ajánlat lezárását követően sikeresen tárgyalt az MVM Zrt. tulajdonrészének megvásárlásáról is.

Az MVM tulajdonrészének megszerzését követően az E.ON Hungária Zrt. és a vele összehangoltan eljáró innogy International Participations NV befolyása átlépte a kilencven százalékos küszöböt, így lehetővé vált a vételi jog gyakorlása az összes még közkézhányadban maradt Elmű Nyrt. és Émász Nyrt. részvényre. Az E.ON Hungária Zrt. és az innogy International Participations NV együttes befolyása az MVM részvénycsomagjának megvásárlása után az Elmű Nyrt.-ben 98,94 az Émász Nyrt.-ben pedig 97,03 százalék volt, a vételi jog gyakorlása csak a fennmaradó részvényeket érinti.

A vételi jog gyakorlását követően az E.ON Hungária Zrt. és a vele összehangoltan eljáró innogy International Participations NV száz százalékos tulajdonosa lesz az Elmá-nek és Émász-nak és a vételi jog gyakorlását követően a két társaság részvényei már nem lesznek tőzsdei forgalomban. Ez a lépés egy újabb mérföldkő lesz az Elmű - Émász csoport integrációja és az új E.ON kialakítása felé vezető folyamatban. A vételi jog gyakorlása biztosítja, hogy a kisrészvényesek méltányos vételár mellett értékesíthetik a részvényeiket.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK