Elmúlt a felhőtlen jókedv Amerikában

A bankmentő csomag körüli bizonytalanság, illetve néhány kedvezőtlen vállalati hír miatt kisebb eséssel kezdték a hetet az amerikai indexek.
NAPI Online, 2009. február 9. hétfő, 16:19
Fotó:

Óvatosan kezdték a hetet az amerikai tőzsdék, a Dow Jones 0,5 százalékos mínszban kezdte a napot, a kereskedés első egy órájának a végére azonban már közel 1 százalékos volt az esés mértéke, aminek hatására 8200 pont közelébe hullott vissza a mutató. Az S&P 500 0,7 százalékos mínuszban volt ekkor, ami 862 pontos értéket jelentett.

A bankszektor vegyesen szerepel, a kormányhitelek visszafizetését bejelentő Bank of America 9 százalékkal 6,7 dollár emelkedett, drágul a Citigroup is ugyanakkor a UBS és a JP Morgan esik.

A rossz eredményeket közzétevő a transzatlanti tőzsdét működtető NYSE Euronext, melyek profitja elmaradt a várakozásoktól 11 százalékkal 20,3 dollárra esett vissza, a számait szintén hétfőn publikáló játékgyártó Hasbro Inc. viszont 5 százalékkal 24,70 dollára drágult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK