Elmúlt a jó hangulat - ezt most Budapest is megérezte

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe a BUX 0,7 százalékkal 35 868 pontra esett hétfőn. A részvénypiac forgalma 9,4 milliárd forint volt.
Szabó Zsuzsanna, 2018. július 2. hétfő, 18:28
Fotó: Napi.hu

A vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek a pénteki záráshoz képest. Cinkotai Norbert, a KBC Equitas vezető elemzője az M1-en elmondta: a pénteki jó hangulat elmúlt az európai részvénypiacokon és a magyar tőzsdén is, a befektetőket elsősorban a német belpolitikai bizonytalanság, valamint az amerikai importvámok miatti kereskedelmi háború nyugtalanítja.

A hazai nagy papírok a Magyar Telekom kivételével mínuszban zártak, különösen a Richter teljesített gyengén - tette hozzá a szakértő.

A Mol 0,7 százalékkal 2704 forintra csökkent 2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények 0,7 százalékkal 10 140 forintra estek, forgalmuk 5,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 402 forintot ért, forgalma 71,4 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 1,3 százalékkal 5085 forintra gyengült, a részvények forgalma 1,4 milliárd forintot ért el.

Képünk forrása: BÉT

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK