Picit stabilizálódott a magyar fizetőeszköz állapota szerdán, ami alapján stabilan 290 forint alatti árfolyamokra lehet számítani. Karsai Péter a Commerzbank üzletkötője szerint az államháztartási hiány kézben tartására tett magyar miniszterelnöki nyilatkozat sokat segített a hangulat megnyugvásában, ennek ellenére az önkormányzati választásokig megmaradhat a bizonytlanaság. Éppen ezért a közeljövőben 280 forint alatti árfolyamra nem nagyon lehet számítani, csak akkor, ha valami csoda történik az eurózónában.
A forint szerda délelőtt 286,80-as szinten állt, míg a svájci frankért 212 forintot kellett fizetni. A frank esetében az a szerencse, hogy az alpesi ország devizája erősödött az euróval szemben, így itt nem volt nagyon nagy a gyengülés.
Az euró/dollár keresztárfolyam az 1,30-as szintekről lejött ugyan, de nagy elmozdulás ebben a devizapárban nem volt szerdán. A dolláérté így 223 forintot kellett fizetni.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!