A hétfői gyengülés után emelkedéssel kezdtek majd tovább növelték előnyüket a legfontosabb New York-i részvényindexek az amerikai elnökválasztás napján. A tengerentúli elnökválasztás hajráját övező optimizmus a nyugat-európai részvényindexeket is feljebb hajtotta, de a Morgan Stanley szintén hozzátette a magáét a rallyhoz, amelynek eredményeként 4-5 százalék feletti többleteket hoztak össze a mutatók. A befektetési bank szerint ugyanis mind az értékeltséget, mind a kockázatot, mind pedig a fundamentumokat tekintve elérkezett az idő a részvényvásárlásra Európában. A vártnál nagyobb ausztrál kamatvágás eközben felerősítette a reményeket, hogy az Európai Központi Bank és a Bank of England is határozott enyhítést hajt végre csütörtökön. A bankpapírok mindenütt a nyertesek közé tartoztak, az élen minden bizonnyal az osztrák Raiffeisen járt, részvényei ugyanis 22 százalékkal lódultak meg, ami a régióban egyértelműen kimagasló teljesítményt jelentett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!