Csökkent januárban megkezdett lakóingatlan-építések száma az Egyesült Államokban, ugyanakkor a kiadott építési engedélyek száma 4 éves csúcsra nőtt. A nap makroadata nem igazán mozgatta meg a piacokat kora estig, ugyanis az alkuszok az este nyilvánosságra kerülő Fed jegyzőkönyvre vártak.

Londonban a FTSE 0,25 százalékos emelkedéssel zárta a napot: az indexet a bankszektor és az olajcégek húzták a szigetországban. Az utóbbiak közül a BP 0,3 százalékos, a Royal Dutch Shell 0,8 százalékos pluszban zárt. A Royal Bank of Scotland 2,6 százalékos nyereséggel zárta napot, Lloyds Banking Group részvényei pedig 0,8 százalékkal drágultak.

Párizsban a CAC-40 0,7 százalékos veszteséggel zárt: nagyot esett a Accor szállodalánc, amely 3,6 százalékkal olcsóbbodott, de a BNP Paribas is 2,4 százalékos mínuszban volt a nap végére. Ezzel szemben a Credit Agricole 3,9 százalékkal drágult.

Frankfurtban a DAX 0,3 százalékos csökkenést produkált: a nap nagy vesztese a Lufhansa volt, a légitársaság papírjai 6,1 százalékkal lettek olcsóbbak. Az E.On. 2,2 százalékkal, a Commerzbank 2,1 százalékkal esett.

A tengerentúlon kora este minden index pirosban állt: a Dow 0,1, a Nasdaq 0,5, a S 0,4 százalékos veszteséggel várta a Fed jegyzőkönyvet. A nap érdekessége, hogy FBI is bekapcsolódott annak vizsgálatába, hogy kísérték-e bennfentes ügyletek a H.J. Heinz Co. élelmiszeripari konszern felvásárlását. A sztárbefektető Warren Buffett Berkshire Hathaway Inc befektetési alapja és a 3G Capital alap múlt csütörtökön jelentette be, hogy összesen 28 milliárd dollárért felvásárolja a  a Heinz ketchup gyártóját. A befektetőket nem rémítette meg a hír a a Heinz papírjai 0,1 százalékkal estek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!