Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk újabb 934 091 darab elektromos járműgyártó részvényt adott el 1,05 milliárd dollár értékben, miután 2,15 millió részvényre szóló opciót gyakorolt - derült ki az amerikai értékpapír-felügyelet közzétételéből kedden a Reuters szerint.

A világ leggazdagabb embere november 6-án tweetelte, hogy részvényeinek 10 százalékát eladja, ha a közösségi médiaplatform felhasználói ezt támogatják. Többségük egyetértett az eladással. Utólag viszont kiderült, hogy ez csak porhintés volt, már szeptember végén jelezte az amerikai tőzsdefelügyeletnek, hogy megválik részvényeitől és az opciós vételi jogai egy részéről.

Azóta 9,2 millió részvényt adott el 9,9 milliárd dollár értékben. Múlt kedden Musk 934 091 részvényt adott el, hogy teljesítse a részvényopciók lehívásával kapcsolatos adófizetési kötelezettségét. Körülbelül 1,5 milliárdos adószámlát kell Musknak kiegyenlítenie.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!