Először fizet osztalékot az Émász

A részvényesek 81,95 százaléka vesz részt az Émász Rt. ma délelőtti, évi rendes közgyűlésén. A cég tavaly 5456 gigawattóra villamosenergiát vásárolt, és 4875 gigawattórát értékesített. Árbevétele meghaladta a 64,6 milliárd forintot, adózás előtti és egyben adózott eredménye pedig a 3,03 milliárd forintot. A hat évvel ezelőtti privatizáció óta a cég igazgatósága most tett először javaslatot osztalék kifizetésére, ami részvényenként 560 forint.
Illésy Sándor, 2001. április 24. kedd, 10:33
Fotó:

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK