Az üzletszerűen elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalás bűntette miatt P. Marek és társai ellen a BRFK Gazdaságvédelmi Főosztály Gazdaságvédelmi Osztályán indult büntetőügyben a bíróság elrendelte P. Marek, Z. Radek, Sz. Jaroslava, L. Péter, Sz. Gabriel, K. Tibor Zsolt és V. József gyanúsítottak előzetes letartóztatását március 25-ig. A végzés nem jogerős, mivel a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be azzal szemben - közölte a bíróság az MTI-vel. Hadnagy József ügyvéd, aki egy, a Capital Partners-szel szerződésben álló magyarországi székhelyű gazdasági társaság ügyvezetőjének védője, az MTI-nek elmondta: az előzetes letartóztatást a szökés, a büntetőeljárás meghiúsítása és a bűnismétlés veszélye miatt rendelte el a bíróság. Hozzátette: ezek az indokok nem helytállóak védence esetében. Ügyfele - mint mondta - rendezett családi körülmények között él, "nem bűnűző életmódot" folytatott, nem érzi magát bűnösnek. Elmondta, óvadék előterjesztésére is sor került, ám ezt a bíróság elutasította. Az ügyvéd tájékoztatása szerint a hét embert csalással gyanúsítják. Elmondta, a károkozás mértéke egyelőre nem tisztázott, de az előzetes tárgyaláson elhangzottak szerint körülbelül hárommilliárd forintról van szó. Hadnagy arról nem kívánt nyilatkozni, hogy ügyfele tett-e vallomást. Összesen tizenöt embert gyanúsít a rendőrség a Capital Partners csalássorozatával kapcsolatban, közülük heten kerültek előzetesbe. Tafferner Éva, a BRFK szóvivője korábban a cég fővárosi, Bajcsy-Zsilinszky úti épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta: a gyanú szerint a befektetési tanácsadó cégnél kereskedelmi tevékenység látszatát keltve csapták be az ügyfeleket. Az okozott kárt jelenleg legkevesebb hárommilliárd forintra becsülik, de feltehetően sok sértettről még nem tudnak, ezért az ő jelentkezésüket is várják - tette hozzá. Az akció során a rendőrök több szervert is lefoglaltak, a cég több munkatársát tanúként hallgatták ki.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!