A mutatóknak az olajszektor nagyágyúi próbáltak támaszt adni, ám az visszafogta a piacok jókedvét, hogy bár az EU vezetői jelezték, készek támogatást adni Görögországnak, a segítség részleteivel egyelőre adósak maradtak. Londonban a Footsie-nak a nyersanyagszektor képviselői adtak lendületet, miközben a bankok Európa-szerte nyomás alá kerültek. A DAX-ot le is húzták a pénzügyi szektor képviselői, de nem segítettek az autógyártók papírjai sem, miközben a gyógyszeripar részvényei a nyertes oldalra iratkoztak fel. A francia autógyártók papírjai a német szektortársakat felülmúló ütemben zuhantak, a Renault több mint öt, a PSA Peugeot Citroen pedig közel négy százalékot veszített. A vártnál erősebb negyedik negyedévről beszámoló Total olajipari cég részvényei ugyanakkor másfél százalékkal drágultak, ám ez sem tudta pluszba tornászni a CAC-40 indexet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!