BUX
36940

Elpáholták az autóipart és a bankokat Európában

Vegyesen zártak csütörtökön a vezető nyugat-európai részvényindexek. Az FTSE-100 0,6 százalékkal 5161 pontra emelkedett, a DAX ugyanennyivel 5504 pontra süllyedt, a CAC-40 pedig 0,5 százalékkal 3617 pontra apadt.

Ádám Viktor, 2010. február 11. csütörtök, 18:53

A mutatóknak az olajszektor nagyágyúi próbáltak támaszt adni, ám az visszafogta a piacok jókedvét, hogy bár az EU vezetői jelezték, készek támogatást adni Görögországnak, a segítség részleteivel egyelőre adósak maradtak.

Londonban a Footsie-nak a nyersanyagszektor képviselői adtak lendületet, miközben a bankok Európa-szerte nyomás alá kerültek. A DAX-ot le is húzták a pénzügyi szektor képviselői, de nem segítettek az autógyártók papírjai sem, miközben a gyógyszeripar részvényei a nyertes oldalra iratkoztak fel.

A francia autógyártók papírjai a német szektortársakat felülmúló ütemben zuhantak, a Renault több mint öt, a PSA Peugeot Citroen pedig közel négy százalékot veszített. A vártnál erősebb negyedik negyedévről beszámoló Total olajipari cég részvényei ugyanakkor másfél százalékkal drágultak, ám ez sem tudta pluszba tornászni a CAC-40 indexet.