Kedvezőtlenül hatott a befektetők hangulatára, hogy a legfrissebb adatok szerint az eurózóna gazdasága 2009 negyedik negyedévében stagnált a harmadik negyedhez képest, holott a korábbi becslések 0,1 százalékos többletről szóltak. A nyersanyagszektor képviselői délnek vették az irányt, de estek a görög bankpapírok is, miután Athén felfelé, a GDP 12,9 százalékára módosította a tavalyi államháztartási hiányról szóló jelentését. Az Allied Irish Bank ugyanakkor több mint 14 százalékkal drágult, a Royal Bank of Scotland vételi ajánlása nyomán. A gyártott gépkocsik száma alapján a világ legnagyobbjának ígérkező, a Daimler, a Renault és az utóbbi által irányított Nissan részvételével most formálódó autóipari szövetséget nem fogadta kitörő lelkesedés a börzéken. A Daimler részvényei 0,2, a Renault papírjai pedig 1 százalékkal kerültek lejjebb. A szektortársak sem úszták meg, a VW 0,7, a BMW 1,7, a PSA Peugeot Citroen 0,5 százalékkal esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!