A BÉT részvény szekciójának duplikált forgalma 373,4 milliárd forintot tett ki februárban. Ebben az adatban azonban mindkét oldal (eladás/vétel) forgalma benne van, ha ezt figyelembe vesszük akkor a napi átlagforgalomban 9,7 milliárd forint volt, ami közel 5 százalékkal magasabb az előző havi 9,2 milliárd forintos értéknél, valamint 24,5 százalékkal haladja meg a 2012. decemberi értéket. Amennyiben azonban a februári adatokat nézzük meg visszamenőleg már nem ennyire kedvező a kép, a tavalyi adathoz képest mintegy 20 százalékkal csökkent ugyanis a forgalom, ráadásul ilyen alacsony februári adatra 9 éve nem volt példa. Az előző hónaphoz képest ráadásul a piac növekedése elsősorban a certifikátok jelentős forgalmának volt köszönhető.

A brókercégek rangsorában a Concorde élt a legjobban a továbbra is alacsony forgalommal, és letaszította az általában élen álló Erstét. A Concorde forgalma azonban így is nagyon alacsony 58 milliárd forint volt, a szebb időkben ugyanis 100 milliárd feletti havi forgalom kellett az első hely megszerzéséhez. Az Erste 54 milliárd forinttal szorult a második helyre, míg a harmadik helyet Wood érte el. Őket a befektetési szolgáltatók forgalom szerinti rangsorában az Equilor és az Unicredit követte.

A BÉT határidős és opciós piacán az árfolyamértéken számolt forgalom 0,3 százalékkal, 197 milliárd forintra emelkedett januárhoz képest, ami 581.975 kontraktust jelent. A származékos devizapiacon a legaktívabb szereplő az előző hónaphoz hasonlóan a Raiffeisen Bank Zrt. volt, míg a határidős index kontraktusokban továbbra is a Random Capital Broker Zrt., a határidős egyedi részvények piacán pedig az Erste Befektetési Zrt. generálta a legnagyobb forgalmat. Az előző hónaphoz képest magasabb forgalmat mutató gabona kontraktusokban a legnagyobb értékben az IKR-Bróker Tőzsdeügynöki Kft. kötött üzleteket.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!