Pánik alakult ki a New York-i tőzsdén csütörtökön, miután a Dow Jones irányadó index 10 ezer pont alá is benézett. A nagyarányú (közel ezer pontos) zuhanás a devizapiacon is éreztette hatását, az euró/forint kurzusa 283 fölött is járt, reggelre 281,90-re vonult vissza.

A dollárért 224 forintot, a svájci frankért továbbra is 200 forintot kérnek a bankközin.

Az euró/dollár jelenleg 0,5 százalékkal haladja meg a csütörtöki zárószinteket, ám ennél magasabban, 1,275 körül is járt. A közös európai deviza 1,2685 dollárt ér.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!