Elromlott a hangulat az USA-ban

Nyereséges kezdést követően mínuszban zártak hétfőn a New York-i tőzsde irányadó indexei.
Domokos Erika, 2019. március 4. hétfő, 23:38
Fotó: Reuters

Az árfolyamoknak a kereskedés kezdeti szakaszában az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások eredményességének reménye adott lendületet, később azonban jelentősen rontotta a piaci hangulatot, hogy az amerikai kereskedelmi minisztérium hétfőn közzétett adatai szerint az elemzők által várt szerény növekedés helyett csökkentek az építőipari kiadások decemberben az Egyesült Államokban - írta az MTI.

A hét első kereskedési napját végül a Dow Jones 0,8 százalékos, az S&P 500 közel 0,4 százalékos, míg a Nasdaq kicsivel több, mint 0,2 százalékos csökkenéssel zárta - írta a Portfolio.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK