Ben Bernanke, Fed elnök bízik benne, hogy a demokraták és a republikánusok megállapodás születik, és januárban nem indulnak be azok az egyenlegjavító mechanizmusok (fiscal cliff), amelyek miatt újabb recesszióba kerülhet az amerikai gazdaság, a befektetők mégis aggódnak, Bernanke ugyanis azt mondta, hogy a Fed nem tudja megvédeni a gazdaságot a fiscal clifftõl, mert annak "költségvetési szakadék" mérete túl nagy.

A hírre eséssel reagáltak a vezetõ amerikai tõzsdeindexek. A Dow Jones 0,02, a Nasdaq pedig 0,28 százalékos mínuszban (13 245, illetve 3014 ponton) zárta a napot. Az S&P 500 0,05 százalékot emelkedett, záró értéke 1428 pont volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!