Az európai piacokat elsősorban a Madrid és a katalán regionális kormányzat közti feszültség kiéleződése viselte meg, de rontotta a hangulatot a kínai gazdaság lelassulása miatti aggodalom és néhány kedvezőtlen vállalati eredmény-beszámoló is.

A nem hivatalos adatok szerint a frankfurti DAX-30 index 0,42 százalékkal, a londoni FTSE-100 0,30 százalékkal, a párizsi CAC-40 pedig 0,31 százalékkal esett.

QP | Quality Placement

A legnagyobb piaci tőkeértékű európai részvények FTSEurofirst 300 indexe 0,62 százalékkal, az euróövezet blue chipjeit tartalmazó Euro STOXX 50 pedig 0,44 százalékkal csökkent.

Szerdán erősödéssel zártak a vezető európai tőzsdék. A DAX-30 0,37 százalékkal, az FTSE-100 0,36 százalékkal, a CAC-40 pedig 0,42 százalékkal emelkedett - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!