Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tengerentúli részvénypiacon szünnappal indult a hét, lévén az Egyesült Államokban a Függetlenség Napját ünnepelték. A nagyobb nyugat-európai tőzsdék irányadó indexei vegyes képet mutattak a záráskor: míg Londonban és Frankfurtban kisebb emelkedést hozott a hétfő, addig Párizsban zömmel lefelé tartottak az árfolyamok.

Az egyes cégek között érdekes hírek érkeztek a London Stock Exchange háza tájáról; a Financial Times szerint a brit börze nyitott a Nasdaq-kal való egyesülés lehetőségének megfontolására. A Volkswagen - ugyancsak a gazdasági-üzleti lap tudósítása szerin váratlanul abszolút többségbe került a MAN-ban, pedig beérte volna meghatározó befolyást biztosító relatív túlsúllyal. Az RWE árfolyamát a brit egység eladásáról szóló értesülések emelték; míg az ABN Amro a svájci privátbanki üzletágból való kivonulást tervezi a Marketwatch szerint.

Továbbra is inkább kedvező hangulatot teremt a befektetők között a görög adósságválság kezelésére a balkáni országban a múlt héten megszavazott megszorító csomag. A fertőzés továbbterjedésének lehetőségét is mérlegelő piacokon azonban újból az óvatosság fokozódását váltotta ki az S&P állásfoglalása; a hitelminősítő ugyanis a görög adósság egy része átütemezéseként értelmezi a magánhitelezők bevonására a múlt héten kiizzadt francia módszereket, és szerinte a magánhitelezők követeléseinek továbbgörgetése "szelektív államcsődöt" eredményezne Görögországban.

Ugyanakkor, háromhavi romlás után július elején ismét javult az adósságválsággal küszködő euróövezet gazdasági kilátásainak befektetői megítélése a Sentix szerint. A vételi kedvet a Nomura és a Deutsche Bank hétvégi megnyilatkozásai is erősítették. A két pénzintézet elemzői szerint ugyanis a globális növekedési kockázatok gyengülése miatt ismét itt az idő a vásárlásra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!