A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) első fokon pert nyert a Fővárosi Bíróságon az OMV ellen, amit az osztrák olajipari vállalat azért indított, mert a felügyelet 25 millió forintra büntette piacbefolyásolás miatt - tudta meg a felügyelettől csütörtökön az MTI. A PSZÁF tavaly hivatalból indított eljárást, s megállapította: a Mol Nyrt. névre szóló törzsrészvényekre 2007. június 15-ét követő időszakban kötött ügyletek során, illetve az OMV időközben nyilvánosságra hozott szándéknyilatkozatában megfogalmazottak alapján sérültek a piacbefolyásolásra, illetve a vállalatfelvásárlásra vonatkozó egyes törvényi rendelkezések. A bírságot a határozat kézhezvételét követő 30 napon belül kellett a PSZÁF bankszámlájára befizetni. A határozatot az OMV a Fővárosi Bíróság előtt támadhatta meg, amit meg is tett, igaz ennek a határozat végrehajtására nem volt halasztó hatálya. A május közepén meghozott ítélet kézhezvételétől számítva az OMV-nek 15 napja volt fellebbezés benyújtására a Fővárosi Ítélőtáblához, amit az alperes meg is tett. A PSZÁF értesülése szerint a tábla a tárgyalás napját még nem tűzte ki. Amennyiben a tábla is a PSZÁF-nak ad igazat, az ítélet jogerőssé válik. Ebben az esetben az OMV felülvizsgálati kérelmet nyújthat be a Legfelsőbb Bírósághoz.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!