Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A BUX 2,2 százalékkal 21 133 pontra esett vissza a hét első napján, ami ráadásul napon belül még csúnyább esésnek felel meg, hiszen a nap elején még 21 752 ponton pluszban is volt a BUX. Az egyetlen pozitívum talán az lehet, hogy a múlt hét pénteki pánik hangulatban elért 21 006 pontos éves minimumot nem érte el az index, aminek az alját 21 078 pont jelentette a hét első napján. A forgalom még mindig nem volt túl nagy, de azért a múlt heti 6 milliárd körülilről az OTP esetében 8 milliárd forint fölé emelkedett, ami nem túl jó jel az esésben. A decemberi BUX-határidő ugyanakkor kisebbet csak 1,6 százalékot esett, ami 21 490 pontos utolsó értéket jelentett.

Az esést a vezető részvények közül az OTP vezette ahogyan ilyenkor általában megszokott. A bankrészvény árfolyama az új csúcsa futó svájci frank, és a rossz nemzetközi hangulatban 3,7 százalékkal 5251 forintra esett vissza. Sokat veszített értékéből a Mol is, amely így újra a 20 000 forintos értéke alá került, de a 19 600 forint továbbra is ellenáll az esésnek, ahogyan azt múlt hét pénteken tette. A részvény záró ára 19 800 forint lett, ami 2 százalékos esést takart. A gyorsjelentése megjelenése előtt jól állta a sarat a múlt hét pénteken legtöbbet emelkedő Richter. Kérdés, hogy a jó számokat akarták előre árazni a befektetők, vagy a részvény menedék funkcióját mutatja az 1,3 százalékos esés, ami 37 000 forintos utolsó árat jelentett. A Magyar Telekom 1,5 százalékkal 535 forintra esett vissza.

A kisebb részvények közül az FHB is 2,6 százalékkal 831 forintra csökkent, míg az Egis 0,8 százalékkal 18 160 forintra csökkent. A Rába a gyorsjelentése előtt 0,9 százalékkal 762 forintra esett vissza.

 

 

 

 

További részletek hamarosan...

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!