Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Miközben a részvények adásvétele 12 órakor 66,5 millió lejt (15,6 millió euró) összesítet, a befektetők fejvesztve menekültek pozíciójukból, a vezető mutató a BET-C 11 százalékos zuhanásban a blue chipek indexe több mint 11,2 százalékos mínuszban állt. A kárpótlási papírok (Fondul Proprietatea FP) új negatív csúcsot döntve 0,4 lej alá zuhantak, amit több mint 11 százalékos veszteséget takar az előző napi szinthez képest. Az öt befektetési alap 12 és 15 százalék között értéktelenedett. Az energetikai szektor vállalatainak mutatója 12 százalékkal alacsonyabb szinten állt, mint tegnap.

A pánikszerű eladások több mint tíz vállalat papírjainak okoztak 15 százalék körüli veszteséget, a kolozsvári S.S.I.F. Broker S.A. (BRK) részvényeit még ennél is többet, 21 százalékot veszítettek értékükből. A bankpapírok közül a Banca Transilvania (TLV) 6,3, a BRD - Groupe Soc. Gen. 7,7 százalékot bukott, az OMV Petrom (SNP) olajtársaság 7,8 Transgaz 9,2 a Rompetrol (PTR) 14,7 százalékos mínuszban állt. A zöld sávban mindössze négy részvény tartózkodott, ezek közül meglepő módon a vegyipari gyáróriás a Carbochim (CBC) 14,8 százalékkal, 4,99 lejig drágult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!