Elszabadult bikák a Wall Steeten

Hatalmas emelkedéssel zártak a vezető amerikai indexek, az S&P 500-as index áttörte a 200 napos mozgóátlagát.
NAPI, 2010. június 15. kedd, 22:12
Fotó:

Hatalmas emelkedést hozott a keddi nap a Wall Streeten, az S&P 500-as index 25 pont emelkedés után 1115, a Dow Jones Ipari Átlag 213 ponttal magasabban, 11 404 ponton zárt. Ezzel mindkét index áttörte az eddig erős ellenállásként funkcionáló 200 napos mozgóátlagát, s ismét bika üzemmódba került.

Az emelkedés ugyanakkor meglehetősen alacsony forgalom mellett történt - mutatnak rá egyes elemzők - ugyanakkor a piac egységesen egészséges képet mutatott, az emelkedő részvények száma közel ötszörösen meghaladta az esőkét.

Az emelkedést a technológiai és az enrgetikai szektor részvényei vezették, a Nasdaq Composite index 2,57 százalékkal emelkedett. A kommentárok a vegyes makroadatok mellett az európai adósságválság enyhülésében találták meg az emelkedés okát, a sikeres spanyol, ír és belga kötvényaukciók ugyanis szerintük azt jelzik, hogy megnyugodtak a kedélyek az eurózóna jövőjét illetően.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK