Elszabadultak a bikák Budapesten (új)

Lendületes emelkedéssel kezdte a mai napot a Budapesti Értéktőzsde irányadó mutatója, félórányi hegymenet után azonban eseménytelen oldalazás következett.
NAPI Online, 2007. október 11. csütörtök, 17:18
Fotó:

Az állóvíz nem sokkal a zárás előtt mozdult meg, az árfolyamok stabilan emelkedni kezdtek, ennek köszönhetően a BUX egészen 28 237 pontig fölkapaszkodott, ami 1,6 százalékos erősödésnek felelt meg. A forgalom 32 milliárd forint volt.

A vezető részvények mindegyike jókora nyereséggel zárta a napot, a legjobban a Magyar Telekom hajrázott. A távközlési cég részvénye pontban háromkor megindult fölfelé, majd meg sem állt 960 forintig, ami 2,4 százalékos drágulásnak felelt meg. Hasonlóan jól jártak a Richter részvényesei, a 38 745 forintos záróár 2,2 százalékos erősödést takart. A délelőtt még a negatív tartományban forgó OTP piacán is éles fordulatot hozott a délután, a vevők 12,7 milliárd forintos forgalom mellett 9601 forintig hajtották föl az árfolyamot, 1,6 százalékkal magasabbra, mint a szerdai záróár. A Mol 1,4 százalékkal 27 895 forintra javított. Az olajtársaság felvásárlásáért folytatott küzdelemben ismét számos hír megjelent, a Financial Times például az OMV-ajánlat mögött meghúzódó esetleges Gazprom és más orosz érdekeltségekről írt.

A kisebb papírok között - mint ahogyan az elmúlt napokban megszokhatták a piaci szereplők - a Rába piacán mutatkozott a legnagyobb érdeklődés, a győri cég részvényei 2,7 milliárd forint értékben forogtak, ami mellé ezúttal 2,7 százalékkal 2260 forintra emelkedő árfolyam társult. Ugyancsak számottevő forgalmával hívta föl magára a figyelmet a Linamar: ismét jelentős méretű részvénycsomagok cseréltek gazdát a 3003 forintos korábbi ajánlati áron, a részvény ezzel együtt 3,0 százalékos pluszban, 3400 forinton zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK