Csupán átmeneti erősödéssel reagált az euró a görög segélycsomag elfogadására és az ECB szerepvállalására: a közös uniós deviza dollárjegyzése délelőtt az 1,31-es szint közelében tetőzött, ám délután már 1,2860 alatt járt. Ez az éles fordulat nem rántotta magával a korábban a dollár gyengülésével párhuzamosan erősödő feltörekvő piaci devizákat, ezeknek lényegében sikerült megőrizniük délelőtt felhalmozott többleteiket - tájékoztatott Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank üzletkötője. Az euró zlotyjegyzése a 4,02-es szint környékén, forintkurzusa 273 alatt tanyázott délután negyed öt tájban, a svájci frank egysége 191,80, a fonté 318 forintot ért. A dollár 212 forintnál állt, miután bejárta a 208,60-218 forint közötti sávot. Ruzsonyi szerint egy-két napig még kitarthat az optimista hangulat a piacokon, ám a hét második felében már van arra esély, hogy fordulat jön. Közép- és hosszútávon ugyanis - amire más elemzők is felhívták a figyelmet - az euró gyengeségét okozó gondokat nem oldotta meg a mentőcsomag, ezeket a strukturális problémákat az érintett, nehéz helyzetbe került országoknak kell kezelniük.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!