Elszakadt a forint

Délután már nem követte a hazai fizetőeszköz az euró/dollár keresztárfolyam mozgását.
NAPI, 2010. szeptember 23. csütörtök, 17:13
Fotó:

Az euró dollárhoz viszonyított gyengülésével párhuzamosan veszített értékéből a hazai fizetőeszköz napközben, az uniós deviza egysége 281 forinton tetőzött - tájékoztatott Kolba Miklós, az ING Bank devizaüzletágának vezetője. Délután viszont elszakadt a forint az EUR/USD devizapár mozgásától, hiszen míg az euró 1,3330 dollár környékén maradt, addig forintjegyzése 280-ra süllyedt vissza.

A svájci frank folytatta két napja tartó erősödését, euróhoz viszonyított kurzusa 1,33 környékéről 1,3125-re süllyedt, így forintban számolva 213,30-ra emelkedett. A dollár egysége napközben 209-211 forint között ingadozott, délután öt óra tájban pontosan e sáv közepén, 210 forinton állt.

Kolba hozzátette: amíg nincs érdemi sztori, addig nem is várható, hogy az euró elhagyja a 278,80-281,50 forintos sávot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK