Miután a lengyel jegybank monetáris tanácsának kedden kinevezett tagja azt nyilatkozta, a zloty alul van értékelve, a térség fizetőeszközei között egyedüliként, fél százalékkal erősödött a lengyel valuta az euróval szemben - írja a Bloomberg. Ez közép-európai idő szerint fél 2-kor történt. A zloty nem erősödött, hanem gyengült - mondta el kérdésünkre délután fél 4-kor Kolba Miklós, az ING Bank devizaüzletágának vezetője, hozzátéve, a kedd eddig rendkívül unalmas és forgalommentes volt mind a zloty, mind a forint szempontjából. A zloty csak az elmúlt néhány órában kezdett újra erősödni, a forint azonban folytatta a gyengülést. A magyar fizetőeszköz euróval szemben árfolyama egész nap a 271,60-272,50-es sávban maradt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!