Intenzív vételek mellett 5920 forintra emelkedett az OTP-papírok árfolyama, nem sokkal ezelőtt 180 ezer részvényt téptek ki a vásárlók az 5900-as szintről.

A mozgást minden bizonnyal short zárások is táplálják, a vételek jellegéből erre lehet következtetni. Rövid távon - napon belül - a bankpapír túlvetté is vált, nagyon gyorsan emelkedett. A forgalmuk eddig 6,9 milliárd forint, időarányosan erősnek mondható.

Az emelkedés azonban alapvetően a magyar eszközök nagyon határozottan javuló megítélésére vezethető vissza. Tegnap a HSBC javasolta vételre a papírokat 7500 forintos célárfolyammal.

A korábbi 5800-5850-es ellenállási szint meghaladásával megnyílt az út a 6000, de inkább 6050 forintnál található ellenállásig.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!