Drasztikus gyengülésnek indult a forint árfolyama az olasz állampapírok árfolyamának zuhanásával párhuzamosan. Az euró ismét éves csúcsra emelkedett, a jegyzések már 311 forint közelében járnak. Innen sajnos már nem sok akadály látszik technikailag az euró útjában a forinttal szemben, a gátat a meredek emelkedő csatorna teje jelentheti átmenetileg, illetve még egy szint látszik, a 2009 márciusi eurócsúcs.

Az euró árfolyamában az ősszel a 300 forint körüli árfolyam szolgált erősebb ellenállásként, azonban ahogy egyre magasabb aljakról ostromolta az árfolyam az ellenállást, az folyamatosan gyengült, végül átszakadt. Az árfolyam változatlanul emelkedő trendben van, nyár közepe óta gyakorlatilag egyetlen alacsonyabb mélypontot vagy csúcsot nem sikerült kialakítania a kurzusnak, minden a trendhez tartó mozgóátlag felfelé mutat, a hosszabb távú RSI változatlanul emelkedő trendben van. Ez - ha valakit nem győzne meg a csúcsra futó árfolyam - azt bizonyítja, az emelkedő trend érvényben van. A technikai elemzés szabályai szerint egy trend mindaddig létezik, amíg meg nem fordul, ebben először akkor lehetne reménykedni, ha a közös deviza kurzusa 300 alá forint alá zárna. Ez azonban egyre távolabbi lehetőségnek tűnik. Technikai értelemben igazi ellenállás már csak egy van az euró útjában, ez pedig a 316-317 forint közötti, a 2009 tavaszi eurócsúcs által kijelölt sáv. Ez jelenti egyébként a mostani rövid távú emelkedő trendcsatorna tetejét is a napokban.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!